Laddboxar

Kan man ladda elbil med solceller?

Ja, det går att ladda sin elbil med solceller. Med solpaneler på taket och en laddbox till elbilen producerar du din egen solel som du sedan kan ladda bilen med. För att ladda med enbart solel behöver du en smart laddbox som känner av vilken el som kommer från dina solceller och endast använder den. Vi installerar robusta laddboxar och solcellsanläggningar av högsta kvalitet.

Smarta laddningsstationer

Om du inte har en smart laddbox som går att koppla till solcellerna så kan du inte garantera att det är ren sol du laddar din bil med. Rent tekniskt sett blir solcellerna och laddboxen två separata enheter som båda bara råkar vara uppkopplade direkt till ditt elnät. En smart laddbox däremot är kopplad direkt till själva solcellerna och det potentiella solcellsbatteriet. Då kan laddboxen hämta el direkt från dessa och känna av hur stark effekt du kan ladda på. Allt detta går dessutom att läsa av i appen som kopplas till laddboxen. Vi erbjuder den praktiska och mångsidiga laddstationen SOL EVPOWER, för en- och trefasinstallationer, inomhus och utomhus. Laddningsstationer för elbilar är utrustade med ett system för att hantera en flotta av elbilsladdare. De har en laddningstidsprogrammerare, användaren kan justera laddningseffekten.

Kan man få avdrag för solceller och laddbox?

Investeringsstödet ersätts nu av en skattereduktion enligt samma princip som RUT och ROT-avdrag. Den nya skattereduktionen för grön teknik utgår alltså inte bara för installationsarbetet, utan även för materialkostnaden om de hänger ihop på samma faktura. Från och med nu är det möjligt att göra avdrag på 20 procent av arbets- och materialkostnaden vid installation av en solcellsanläggning, respektive 50 procent på arbets- och materialkostnaden för installation av batterier eller laddbox.

Vill du ha offert på solceller?

Power Your Home with Beautiful Solar

Org.nr: 559308-0053

Försäkringnummer: 25-2416515-03

Vill du bli uppringd?

Fyll i nedan uppgifter om du vill att vi ska ringa upp dig.    © 2024 Alan Bygg & Sol Energi AB | Created by

    Alan bygg AB © 2022. All Rights Reserved. Created by Graffstudio